tiistai 18. lokakuuta 2011

Uusia veistoksia

tehdään tuhottujen tilalle jatkuvasti. Uusi Tatravuoriston talvimaisema slovakialaisen taitelijan näkemyksenä Los Bolichesissa Virgen del Garmenin muistomerkin edustalla.

Myöskin Paulilla on tulossa uudet veistokset, kuten muillakin



Also Paul is working for new sculptures.  We will see, what here is coming..........

También, Paul trabaja por una nueva escultura.  Vamos a ver, de que podemos ver....









The new one castle, in front of Edificio Ronda 1, is also so beautiful.
Una pareja  joven de nacionalidad checa, ha realizado esta nueva escultura de "Castillo"   Podemos disfrutar  su arte,   si miramos hacia playa cuando pasamos por el Edificio Ronda 1 en el Paseo Maritimo de Los Boliches.

torstai 6. lokakuuta 2011

Others have discovered sand sculptures on Fuengirola Beach as well

It´s surprising  why Fuengirola town doesn´t   arrange some event around sand sculptures and perhaps even a competition.  This could be a  great opportunity to increase  tourism in the town.

look for e. :   www.malaga-weather.com/article.702.html

Many others pictures and articles, you can find in google

Religious - Sand sculptures in Spain by Paul Blane

Religious - Sand sculptures in Spain by Paul Blane

Tästä osoitteesta löydät suoraan kuvia näistä maan tasalle laitetuista Paulin veistoksista. Heti ensimmäinen kuva on hänen viimeinen 04.10.2011 tuhottu taideteos "viimeinen ehtoollinen".

Arriba puedes hacer un click directamente a fotos de esculturas de Paul y su ultima obra de arte "La ultima cena" en la playa de Fuengirola. Esta obra se han destruido por la ejecución de Ayuntamiento.

Above you can click directly to fotos of sand sculptures of Paul and his last work of art "La ultima cena" (the last dinner". This work has destroyed 04.10.2011 for execute of townhall.

tiistai 4. lokakuuta 2011

Tästä kaikki alkoi


Tänään Fuengirolan rantapaseolla aamulenkillä näin järkyttävän tapahtuman. Suuri nelivetoinen vihreä traktori lähestyi aivan paseon vieressä olevaa upeaa hiekkaveistosta, joka kuvasi vuoristossa olevia linnoja. Koko taideteos oli aivan huippuhieno metsäisine vuoristoineen ja linnantorneineen.

Lähistöllä oli paljon ihmisiä ja poliisit valvomassa tapahtumaa. Traktori pani takalanan maahan ja jyräsi muutamalla painalluksella koko veistoksen maan tasalle ja lähellä pari vanhempaa naishenkilöä panivat kädet silmilleen ja huudahtivat kauhusta ja alkoivat itkemään. Veistoksen lähellä istui maassa päivänvarjon katveessa nuori rastahiuksinen taiteilija, joka katsoi episodia rauhallisen näköisenä.

Huudahdin itsekin jotain, kuten "Bien Fuengirola" ja poliisit katsoivat minua vihaisena. Jatkoin lenkkiäni eteenpäin ja muutaman sadan metrin päässä näin, miten toinen upeaakin upeampi hiekkaveistos nimeltään "La ultima cena", eli "viimeinen ehtoollinen" oli myös tuhottu maan tasalla hieman aiemmin. Jäljellä oli vain taiteilijan hiekkaämpäri, lastat ja pensselit.

Olin kyllä lukenut joitain uutisia, että Fuengirolan kaupunki ei jostain syystä salli tällaisten "vapaitten taiteilijoitten" töitä rannoillaan ja he purkavat ne, mutten olisi uskonut, että asia tehdään näin oikein traktorein ja poliisivoimin.
Tämän nähtyäni jäin keskustelemaan joidenkin ihmisten kanssa asiasta, jotka myös ihmettelivät tyhjää ja tasattua paikkaa "viimeisen ehtoollisen" teoksen edessä. Siinä oli pari Pohjois-Espanjasta Oviedosta olevaa pariskuntaa ja muutama englantilainen. He sanoivat jokainen päivä lomallaan ihastelleensa tuota veistosta.

Kerroin heille, että Fuengirolan kaupunki ei hyväksy rannoillaan näitä hiekkaveistoksia jostain syystä. Kaupunki ehkä katsoo karsaasti hieman boheemeja taiteilijoita tai heidän rahankeruutaan. He olivat hyvin vihaisia ja sanoivat, ettei tällainen toiminta kaupungilta ole mitenkään hyväksyttävää. Sanoin myös oman mielipiteeni asiaan ja kerroin tekeväni tästä asiasta julkisen jutun lehdistölle ja kyselyn kaupunginkansliaan. He kannustivat puuttumaan siihen ja kiittelivät, että joku on aktiivinen.
Ihmisten reaktio antoi minulle voimaa puuttua asiaan ja parin tunnin lenkin jälkeen olin valmis taistelemaan hiekkaveistosten puolesta. Keskustelin muutaman hiekkaveistostaiteilijan kanssa ja ihmettelin heidän rauhallista suhtautumistaan teosten tuhoamiseen.

Varmasti täällä yksi parhaista, skotti nimeltään Paul, jonka "La ultima Cena" oli juuri tuhottu, sanoi tämän olevan hänelle tavallista. Kesäisin hänen hiekkaveistoksensa pannaan maan tasalle kerran viikossa. Kysyin häneltä, tietääkö hän jonkun syyn tähän ja hän vastasi, että ei tiedä. Tämä "viimeinen ehtoollinen" oli saanut olla jo kolme viikkoa paikallaan.

Hiekkaveistostaide on tietenkin ajallista ja myrsky voi tuhota sen. Mutta miksi Fuengirolan kaupunki tekee tuhoamisen poliisin ja traktorin voimin? Monissa muissa kaupungeissa ei ole mitään ongelmia, näiden joskus vähän boheemienkien taiteilijoiden töiden ilmestyessä rannoille. Välimeren rannoilla Italiassa ja Ranskan Rivieralla heitä palvotaan vapaan taiteen esittämisen puolesta. Moni myös on valmis heittämään lantin heidän työlleen.

Olen seurannut täällä, miten kymmeniä ihmisiä voi olla seuraamassa taideteoksen valmistumista ja miten ohikulkevat kuvaavat ja nauttivat upeiden taiteilijoiden teoksista.
Sain myös selville, että skotti-Paulilla on oma web-sivustonsa hänen tekemistään veistoksista.
www.ninjasculptures.webs.com voit nähdä hänen monia veistoksiaan. Siinä on myös "religious"-osastolla tämä juuri eilen maan tasalle tuhottu "La ultima Cena" monin hienoin kuvin.

Kannattaa käydä tutustumassa hänen taiteeseensa.