tiistai 4. lokakuuta 2011

Ihmisten reaktio antoi minulle voimaa puuttua asiaan ja parin tunnin lenkin jälkeen olin valmis taistelemaan hiekkaveistosten puolesta. Keskustelin muutaman hiekkaveistostaiteilijan kanssa ja ihmettelin heidän rauhallista suhtautumistaan teosten tuhoamiseen.

Varmasti täällä yksi parhaista, skotti nimeltään Paul, jonka "La ultima Cena" oli juuri tuhottu, sanoi tämän olevan hänelle tavallista. Kesäisin hänen hiekkaveistoksensa pannaan maan tasalle kerran viikossa. Kysyin häneltä, tietääkö hän jonkun syyn tähän ja hän vastasi, että ei tiedä. Tämä "viimeinen ehtoollinen" oli saanut olla jo kolme viikkoa paikallaan.

Hiekkaveistostaide on tietenkin ajallista ja myrsky voi tuhota sen. Mutta miksi Fuengirolan kaupunki tekee tuhoamisen poliisin ja traktorin voimin? Monissa muissa kaupungeissa ei ole mitään ongelmia, näiden joskus vähän boheemienkien taiteilijoiden töiden ilmestyessä rannoille. Välimeren rannoilla Italiassa ja Ranskan Rivieralla heitä palvotaan vapaan taiteen esittämisen puolesta. Moni myös on valmis heittämään lantin heidän työlleen.

Olen seurannut täällä, miten kymmeniä ihmisiä voi olla seuraamassa taideteoksen valmistumista ja miten ohikulkevat kuvaavat ja nauttivat upeiden taiteilijoiden teoksista.

1 kommentti:

  1. Olisi kiva kuulla tekijöiden kommentteja tähän tuhoamiseen. Miten ihmeessä he jaksavat aina uudelleen tehdä näin mahtavia taidepläjäyksiä puskutraktoreiden ja sään armoille...

    VastaaPoista