tiistai 4. lokakuuta 2011

Tästä kaikki alkoi


Tänään Fuengirolan rantapaseolla aamulenkillä näin järkyttävän tapahtuman. Suuri nelivetoinen vihreä traktori lähestyi aivan paseon vieressä olevaa upeaa hiekkaveistosta, joka kuvasi vuoristossa olevia linnoja. Koko taideteos oli aivan huippuhieno metsäisine vuoristoineen ja linnantorneineen.

Lähistöllä oli paljon ihmisiä ja poliisit valvomassa tapahtumaa. Traktori pani takalanan maahan ja jyräsi muutamalla painalluksella koko veistoksen maan tasalle ja lähellä pari vanhempaa naishenkilöä panivat kädet silmilleen ja huudahtivat kauhusta ja alkoivat itkemään. Veistoksen lähellä istui maassa päivänvarjon katveessa nuori rastahiuksinen taiteilija, joka katsoi episodia rauhallisen näköisenä.

Huudahdin itsekin jotain, kuten "Bien Fuengirola" ja poliisit katsoivat minua vihaisena. Jatkoin lenkkiäni eteenpäin ja muutaman sadan metrin päässä näin, miten toinen upeaakin upeampi hiekkaveistos nimeltään "La ultima cena", eli "viimeinen ehtoollinen" oli myös tuhottu maan tasalla hieman aiemmin. Jäljellä oli vain taiteilijan hiekkaämpäri, lastat ja pensselit.

Olin kyllä lukenut joitain uutisia, että Fuengirolan kaupunki ei jostain syystä salli tällaisten "vapaitten taiteilijoitten" töitä rannoillaan ja he purkavat ne, mutten olisi uskonut, että asia tehdään näin oikein traktorein ja poliisivoimin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti